Otázka, jak se vyhnout virům a nemocem, nebyla nikdy aktuálnější. A to nejen kvůli právě probíhající druhé vlně epidemie koronaviru – je tu zima a s ní také tradičně období chřipek a nachlazení. Přečtěte si, jak vaše tělo jednoduše vyzbrojit na boj s cizorodými organismy a posílit imunitní systém tak, aby se nás organismus zvládnul bránit nákaze svépomocí. Dobrou inspirací na to, jak prospět vašemu tělu a zároveň si i pochutnat, jsou knihy nakladatelství Eminent o přírodních antiviroticích v kuchyni.
Antivirotika, jak je známe z konvenční medicíny, jsou léčivé přípravky, které buď virům zablokují přístup do buněk, nebo jim zabraňují v množení a dalšímu šíření. Antivirotický účinek však nemají pouze chemické preparáty, ale mohou se jimi pyšnit i plody přírody. Některé bylinky a druhy koření totiž mají moc tělu pomáhat likvidovat nežádoucí mikroorganismy a posilují imunitu. Ve světě rostlin totiž existuje termín fytoncidy. Jedná se o obranné látky, kterými se rostliny brání růstu nežádoucích mikroorganismů. Mnoho bylin navíc funguje jako tzv. širokospektrální antivirotika. To znamená, že na rozdíl od jednoúčelových léků klasické medicíny mají širší záběr, a tím pádem jsou i vysoce účinné. Prevencí a terapií pomocí domácích prostředků se zaobírá kniha Davida Freje Svět přírodních antivirotik.
Mikroorganismy jsme obklopeni celý život. Mají k nám ambivalentní vztah, některé nám pomáhají, ale jiné naopak škodí. Viry nás společně s bakteriemi, kvasinkami, plísněmi a dalšími mikroorganismy obklopují neustále. Jsou příčinou celé řady nemocí, mezi které patří především chřipka, respirační infekce, angíny virového původu, hepatitida, infekční mononukleóza, neštovice, spalničky a onemocnění způsobovaná herpesviry nebo enteroviry. Kniha Svět přírodních antivirotik nabízí desítky osvědčených receptů a postupů. Je určena pro preventivní užívání přírodních prostředků s antivirovým posláním, pro celkové zvýšení imunity a také pro terapii konkrétních nemocí a problémů spojených s viry. Seznámíte se v ní s desítkami druhů rostlin a několika houbami, které si můžete připravit jednoduše sami a mohou se stát součástí vaší domácí, kdykoli použitelné lékárny.
Chutná kuchyně s léčivými účinky
Kniha o přírodních antiviroticích vzbudila před lety velký ohlas. Proto nakladatelství Eminent přišlo s další publikací, která v době pandemie zaujme snad každého. Snad každý z nás denně nebo alespoň občas doma vaří. Kniha Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni přibližuje rostliny a prostředky v jejich každodenním využití tak, aby se staly součástí výživy a životního stylu. Najdete v ní prospěšné druhy koření a hub, různé druhy medu, léčivé octy a oleje, ale také speciálně složené kvašené potraviny, které si můžete velice jednoduše připravit sami.