Nová kniha Davida Freje ukazuje, jak lze stravou bojovat proti zánětům

Nová kniha Davida Freje ukazuje, jak lze stravou bojovat proti zánětům

vloženo do: ZDRAVÍ | 0
facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

David Frej je české veřejnosti známý především jako lékař, odborník na přírodní léčbu civilizačních nemocí a také jako autor řady knih o léčení stravou či o ájurvédské medicíně. Posledním titulem autora je kniha s názvem Život bez zánětu, jejíž cílem je ukázat, že protizánětlivý jídelníček z dostupných potravin zahrnuje to nejlepší ze stravy našich předků.

O autorovi

MUDr. David Frej studoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy. Po jejím ukončení pracoval několik let jako lékař na interním oddělení, načež se na stáži v Londýně rozhodl studovat holistickou a přírodní medicínu. Dle jeho slov ho vždy zajímala individuální léčba i prevence. Alternativní medicínu však David Frej studoval například i v Albuquerque v Novém Mexiku, v Rakousku či v indické Puně.

Ve své praxi se nyní MUDr. Frej zabývá léčbou chronických, zejména civilizačních nemocí, řešením vleklých zánětů v těle jako příčiny nemocí, výživou, detoxikací a regenerací organismu. „Můj systém vychází z kombinace východní a západní medicíny, funkční medicíny zaměřené na úpravu metabolismu a odstranění zánětu, detoxikace, individuální stravy včetně řešení potravinové intolerance a alergií. Též v diagnostice používám západní techniky jako krevní odběry či imunologické testy,“ uvádí na svých webových stránkách David Frej.

Aktuálně autor také přednáší o výživě, detoxikaci, civilizačních nemocích a přírodní medicíně. Bývá hostem rozhlasových pořadů a TV pořadů a pravidelně přispívá do časopisů, jako je Regenerace či Vitalita.

Život bez zánětu

Jak již bylo zmíněno, titul Život bez zánětu je nejnovější knihou Davida Freje. V té ukazuje, že hlavní příčinou úmrtí je v průmyslově vyspělých zemích nevyvážená strava a dle něj se na zhoršování zdravotního stavu populace podílejí polotovary, velké množství soli a konzervantů, rafinované oleje a cukr, málo zdravých tuků, ořechů a semínek, ryb, zeleniny a ovoce.

Zásadní součástí protizánětlivého režimu je tak právě strava. To ovšem nespočívá v dietách a koktejlech či v neustále doporučované stravě s nadbytkem sacharidů, ale v synergickém účinku mnoha protizánětlivě působících potravin. Cílem knihy je proto ukázat, že protizánětlivý jídelníček z dostupných potravin, koření a bylin zahrnuje to nejlepší ze stravy našich předků. Provedené výzkumy totiž jasně ukazují, že u lidí, kteří jedí vyváženě, se riziko civilizačních nemocí snižuje až o neuvěřitelných devadesát procent.

Kniha je tak určená pro všechny, kteří chtějí vyvážené stravě porozumět a díky ní potlačit nezdravé záněty. K tomu je ovšem potřeba omezit nebo zcela vyloučit některé škodlivé pokrmy a ve větší míře jíst správné kombinace potravin, které působí proti zánětu. Kniha mj. obsahuje před dvě desítky receptů, které vás mohou inspirovat ve zdravějších a vyváženějších kuchařských počinech. Knihu Život bez zánětu můžete zakoupit na webových stránkách pražského nakladatelství Eminent, které se specializuje na knihy o alternativní medicíně, zdravém životním stylu a na esoterickou a duchovní literaturu.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

A co vy na to?